Verkoop van hout

Geregeld hebben wij hout over van een gekapte of gerooide boom. Deze verkopen we op aanvraag. Dit kunt u gebruiken als openhaardhout of voor andere doeleinden. De houtsoorten verschillen per week.

Hout kopen

Wat is goed brandhout?

Bij het branden van hout is het belangrijk om te weten welk soort hout hiervoor het meest geschikt is. Houtsoorten die het meest geschikt zijn om te gebruiken als openhaardhout zijn: eikenhout, berkenhout, elzenhout, essenhout en beukenhout. Zorg er voor dat het hout dat u gaat stoken droog is.

Wat is slecht brandhout?

Andere houtsoorten die niet in de lijst voorkomen zijn minder geschikt om als haardhout te gebruiken. Daarnaast raden wij u ook af om bewerkte stukken hout die geverfd, gelakt of op een andere manier behandelt zijn met chemische stoffen, pallethout, sloophout en spaanplaat niet te gebruiken. Bij het branden hiervan komen namelijk gevaarlijke kankerverwekkende stoffen vrij. Ook zijn deze slecht voor het milieu.

Bent u geïnteresseerd in het kopen van openhaardhout of heeft u andere vragen over het opkopen van hout dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Menu