Een stobbe laten frezen

Na het kappen van een boom houdt u een boomstronk over, ook wel stobbe genoemd. Heeft u een stobbe in de tuin, of boomwortels die in de weg liggen van een boom die eerder al verwijderd is? Dan kunt u de stobbe en wortels weg laten frezen. De stobbe kan tot een diepte worden gefreesd van 30 á 40 cm, afhankelijk van de omstandigheden en waar de stobbe zich bevind. Hierdoor loopt u niet het risico dat de wortels later in de weg zitten bij het dichtstraten, aanplanten of aanleggen van de nieuwe tuin. Een stobbe laten wegfrezen kunt u het gehele jaar door doen.

boom stobbenfrezen

Een andere manier van boomstronken rooien

Een andere manier van Boomstronken rooien is het uitgraven hiervan. Dit kan met behulp van een minikraan. De stronk word dan rondom vrijgegraven van de meest dikke wortels en vervolgens uit de grond getrokken met de kraan.

Dave Bijlsma Boomverzorging heeft de benodigde materialen en kennis in huis om uw stobbe te laten frezen of geheel te rooien. Heeft u hier vragen over of wilt u weten wat de kosten zijn? Wij informeren u hier graag over.